Thursday, October 27, 2011

Aku Bersyukur Padamu Ya Allah

Assalamaualaikum n hye semua...



Macam agak pelik dengan tittle entry aku kali nie ye? Memang itu yang aku rasa skarang... Aku amat bersyukur dengan apa yang telah berlaku malam tadi... Sebab perkara yang berlaku malam tadi, aku tersedar dari keseronokan duniawi... Aku terlalu menyayangi Mr Z tapi aku lupa bahawa cinta kepada manusia tidak kekal tapi cinta kepada Allah adalah yang kekal... Aku terlalu leka mencintai Mr Z...


Sekarang aku dah sedar yang cinta kepada Allah adalah yang hakiki... Mr Z takde salah pon... Juz aku dengan dia tak boleh nak teruskan hubungan kami... tapi... aku tak benci dia... aku sayang dia... aku stil doakan kebahgiaan dia... apa reason aku break dengan dia biarlah menjadi rahsia... tak perlu aku nak cerita dekat sini...Hal peribadi tak perlu untuk diceritakan dekat semua orang... Aku memang sedih tapi aku rasa itu jalan yang terbaik untuk kami... 

Allah dah beri petunjuk-Nya dekat aku... Bahawa aku lalai dan alpa kerana cinta terhadap manusia... Alhamdulillah... Aku dah sedar sekarang... Syukur atas petunjuk-Nya... Aku hope... Hidup aku akan lebih tenang lepas nie... Aku dah berazam aku taknak free hair lagi... pic free hair aku kat fb n blog nie pown aku dah delete... korang semua doakan aku terus dikuatkan iman aku untuk berubah jadi lebih baik ye...

Aku akan berubah untuk jadi lebih baik... tipu kalau aku kate aku tak sedih sebab dah break ngan Mr Z tapi itu yang terbaik... ade hikmahnya... mungkin salah satu dari hikmahnya aku tergerak nak berubah... aku sedar yang aku terlalu cinta dekat manusia sampai aku lalai dan alpa kepada Allah... dalam sekelip mata... dalam masa 1 malam semua benda berubah... 


Aku nak blajar untuk jadi hamba-Nya yang lebih baik... Aku nak focus study... aku nak tunaikan tanggungjawab aku untuk family aku... kalau boleh... taknak pikir pasal boy buat masa nie... hope aku mampu buat semua nie... Aku tak pernah benci Mr Z... Aku stil kawan dengan dia... Juz aku akan cuba buang sayang dekat dia n blaja untuk terima dia sebagai kawan aku... yang penting kitorang break bukan sebab dia tak saynag aku or dia ade girl lain juz ada sebab yang buatkan kitorang tak boleh bersama... Doakan aku diberikan jodoh yang baik... aku akan berusaha menjadi lebih baik... Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik..

ok la... nie je kot entry aku kali nie... lepas nie mungkin aku akan lebih banyak masa dengan blog aku nie... aku akan try update hari2 untuk buat aku tak sedih... untuk buat aku lupa Mr Z... ok lah... aku nak study... hehe... bye... Assalamualaikum...

nie meja aku...haha besepah???

nie pulak list ape yang aku kena buat...ok psm nye methodology dah siap...



3 comments:

  1. alhamdulillah.know what,aku baru pikir nk bgtau ko psl free hair nih.turns out,Allah dah bg hidayah dulu kat ko.

    bersyukur sbb Allah pilih kau untuk berubah.punya bnyk manusia atas bumi nih but Allah pilih kau.He loves you!

    psl break tuh,
    jangan mencari cinta.biar lah kau tunggu masa Allah IZINKAN kau bercinta.Hati kita,Allah yg pegang,kan?kan?

    Berbahagialah sahabatku.Ko ade ramaiiiiii lagi kawan2.

    ReplyDelete